Wątek zamknięty
[#721] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Tom Rain, post #715

zobaczcie jaka 1200-tke ten koles sprzedaje na innej aukcji, ale ostrzegam, ze widok 'kustomowego' moda tylko dla ludzi o mocnych nerwach ... :D
[#722] Re: Ceny na eBay'u/Allegro ciąg dalszy...

@mccnex, post #721

[#723] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@stachu100, post #720

Trochę dłużej. ok, racja
To chyba przekonało kupującego.
" Karta miała być wysłana do Kwaka"

Ostatnia aktualizacja: 23.01.2012 18:22:52 przez Dark_luke
[#724] Re: Ceny na eBay'u/Allegro ciąg dalszy...

@mccnex, post #722

Co chcesz śliczna.
[#725] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@mccnex, post #721

Odpowiedź na:
zobaczcie jaka 1200-tke ten koles sprzedaje na innej aukcji, ale ostrzegam, ze widok 'kustomowego' moda tylko dla ludzi o mocnych nerwach ...

Ty to koleś się zdecyduj. Nie podoba Ci się Amiga oldschool mod, nie podoba Ci się Amiga wybielona na sprzedaż, może ty się zajmij lepiej hodowlą jedwabników. Odczep się od ludzi, jak będę chciał to kupię, twoich dochodzeń nie potrzebuję.

Ostatnia aktualizacja: 23.01.2012 20:28:39 przez Amigos1
[#726] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Amigos1, post #725

amigaos:) spokojniej :) bez nerwow , cenie handlarzy myslacych ceniacych odpowiednio swoj sprzet ale znajacych sie na sprzecie i nie wciskajacy ludziom KITU moglbym wymienic jedna osobe na forum do ktorej mam duzy szacunek , kolega ten ma sprzecik i rarytasy na sprzedaz ze az mi lezki lecą i takie cos cenie
ale nie byle handlarzyne ktory wycagnie ze smieci pomalowana 1200 i mysli ze zgarnie za nia 500 zl toz to złom
[#727] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Amigos1, post #725

Tak ... nie podoba mi się sztucznie przypudrowane piwniczne znalezisko, ani machnięta ławkowcem 1200-tka ... jak widzę taki SHIT, który bez cienia wstydu wystawia się na największym polskim serwisie aukcyjnym, to nóż mi się w kieszeni otwiera i podejrzewam, że nie tylko mi, to sobie to komentuję, bo chociaż tyle mogę ...

... i jestem raczej zdecydowany w swoich poglądach i potrzebach, gdybyś uważniej poczytał posty i zrozumiał ich znaczenie, to może by Ci ten fakt nie umknął, "koleś" ...
[#728] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Amigos1, post #725

.

Ostatnia aktualizacja: 23.01.2012 22:41:30 przez mccnex
[#729] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Blendor, post #726

Z cenami Amig jest trochę jak ze złotem w czasie kryzysu, Ludzie chcą ulokować dzieś kapitał ( bo giełda, nieruchomości, fundusze,nowoczesna elektronika, samochody itp. tanieje ) więc chcą kupić Amigę bo ona nie traci na wartości, a jak wszyscy kupują to jeszcze podnoszą wartość.
Poza tym zakup Amigi nie jest obciążony Vatem 23% więc po kupieniu nie tracimy na dzień dobry częsci kapitału i możemy odsprzedać choćby następnego dnia za tyle samo i nie musimy wystawiać FV, a co niektórzy nie czują się w obowiązku udzielić choćby uruchomieniowej gwarancji ( i co ciekawe ceny sprzętu bez gwarancji jak widzimy ostatnio nie są wiele niższe niż te z )
To są powody przynajmniej dla których ja wolę kupić Amigę niż nowego laptopa, w dodatku taki laptop będzie tylko bezdusznym kawałkiem plastiku a Amiga zawsze będzie mi bliższa ze względu na sentyment z młodości.
Co do sprzedawania sprzętu Amigowego widzę że podzieliliście się na 2 grupy potępiajacą sprzedawców i broniacą.
Problem w tym że ceny po jakich jest sprzedawany hardware Amigi w licytacjach nie są widoczne jak trwa licytacja, lecz dopiero po zakończeniu aukcji , jak ktoś doda ja do obsewowanych, ponieważ nierzadko ceny skacza o 100 % w ostarnich 5 sekundach. Sprzedwca ktory chce wiedzieć po ile może sprzedac swój sprzęt obserwuje aukcje i bierze pod uwagę cenę sprzedaży i robi taka sama kup teraz( a przynajmniej widziałem kilka razy to na Ebay np. że goła A4000 zlicytowała się za 350 EU to zaraz pojawiły sie za tyle samo 2 kup teraz) . Niestety kupujący nie obserwowali aukcji i nie wiedzą że cos się za tyle kiedys sprzedało i stad zdziwienie niektórych osób.
Ja uważam że uczciwym wobec wszystkich sprzedawaniem sprzętu do Amigi jest wystawianie od złotówki i podanie dokładnego opisu zdjęć z działania i udzielenie kilku dni gwarancji.
Jak na razie sprzedałem tek CDTV i A2000 i w obu przypadkach byłem pozytywnie zaskoczony uzyskana cena a kupujący jeszcze bardziej się cieszyli ponieważ wygrali aukcję i dostali sprawny sprzęt.
Tak więc popieram Stacha i też nie chcę być nazwany ani frajerem ani handlarzem i od teraz tym bardziej jeśli będę miał coś sprzedać to wystawię jak napisałem od 1 PLN co polecam i innym ( chyba że jest to jakaś drobnostka typu zasilacz, typowy zestaw A500 z 1 Mb to można dac ogłoszenie )
[#730] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Blizzard, post #729

A co Wy na to - http://allegro.pl/czesci-od-amigi-1200-i-2000-zapraszam-od-1zl-i2075134370.html ? Czyżby próby wyłudzenia od 'niedzielnych' kolekcjonerów kasy?
[#731] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@nikodem, post #730

A co Ty na to gdybyś w końcu nauczył się umieszczać linki do stron www zamiast pisać je jako tekst?
[#732] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@stachu100, post #731

Ooo proszę bardzo. Ktoś narzekał, że brak NOS a tu jest:

Amiga1200 NOS

A tak swoją drogą ciekawe co się stało z tą osobą, która jakiś czas temu pisała, że ma dostęp do NOS A1200 kilkunastu sztuk?
[#733] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Tomski, post #732

Ktoś narzekał, że brak NOS a tu jest:

Wiesz, sporo ludzi narzeka nie dlatego że nie można kupić tylko narzeka dla samego narzekania.
Jak jest to będą zaraz narzekać że drogo. Ja akucja się skończy to będą znowu narzekać że nie można kupić.
Ot taka przypadłość naszej nacji.
[#734] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@stachu100, post #733

1. Jest mało
2. Jest drogo

Ciekawe kto w takiej sytuacji by narzekał że jest dużo i tanio :)
[#735] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@kjb666, post #734

Sprzedający
[#736] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@conrdd, post #735

Widać taka nacja
[#737] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@nikodem, post #730

Napisałem do gościa i otrzymałem answer że to nie jego zabawki a kolega na bank wiedział co robi wystawiając je w danej kategorii:).

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2012 13:44:46 przez fazior
[#738] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@fazior, post #737

Na bank szuka napalonego naiwniaka, a jakby coś to sima do niektórych Amig da się włożyć.
Metoda sprzedaży na niezorientowanego: "nie wiem co sprzedaje ale sąsiad/szwagier/wizje od boga miałem że to do Amigi. Negatywów nie przyjmuję".

Pozdrawiam
[#739] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@RadoslawF, post #738

No tak, tą karte dźwiękową na isa też da się wsadzić do różnych amigowych zorro boardów - będzie cieplej w pokoju troszkę:). Zdaje się, że jeden młody człowiek z ppa swego czasu próbował zrobić biznes życia sprzedając ami nafaszerowaną pecetowymi kartami.

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2012 13:48:22 przez fazior
[#740] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@fazior, post #739

Widac jestescie troche za młodzi, by pamiętać ile kosztowały Amigi, kiedy jescze były produkowane. Oburzenie w sprawie wygorowanych cen proponuje kierować do sprzedawcow, Alllegro oraz UOKIK. Ewentualnie skarbowki. Zasady wolnego (w takiej czy innej postaci) rynku sa wazne. Jesli zyczycie sobie odgornie regulowanych cen oblozonych akcyza to albo przemeldujcie sie na Kube/Koree Polnocna, albo kupcie sobie samochod.
[#741] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@voyager, post #740

Ja nie mam nic przeciwko cenom, zobacz najpierw co gość sprzedaje jako amigowy złom.
[#742] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@fazior, post #741

tekst pod linkiem
Naprawdę fajna stacyjka wyglada na bardzo zadbaną do tego BOX.
[#743] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@miro_78, post #742

fajnie tu sie wyczuwa pewna doze ochronki i tlumaczenia handlarzyn :)
[#744] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Blendor, post #743

tekst pod linkiem

Mega unikat kupuję to
[#745] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@miro_78, post #744

Oj panowie popatrzcie na rynek PC. Zalało jakieś fabryki dysków i te poszły w górę o 200%.
Pomimo ze jeszcze długo płyneły statki z poprzednimi dostawami sprzed powodzi.

Śmieszne było to że z przesyłką było taniej na Amazonie niż w najtańszych polskich sklepach.
[#746] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@tom256, post #745

tom256 , nie pleć głupot co ma rynek PC made in china do cen złomu komputerowego na allegro wystawianych przez przymulonych znawców handlarzyn
[#747] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@Blendor, post #746

Może czas odpocząć od allegro.pl? Widać, że na "wątrobę" szkodzi. :D
[#748] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@tom256, post #745

Miałem na myśli zachowanie 'handlarzy'.
Mieli towar po starych cenach, sprzedawali po nowych.
Rynek panikował, był popyt. w handlu nie ma sentymentów.
[#749] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@voyager, post #740

"Widac jestescie troche za młodzi, by pamiętać ile kosztowały Amigi, kiedy jescze były produkowane."

A kolega dziadek, to juz chyba za stary i mozg mu splesnial, bo nie wie, ze swiat informatyki poszedl do przodu i za owczesna cene HDD o pojemnosci 20Mb dzis mozna kupic wypasionego laptopa.

A teraz pytanie za 100zl dziadku: Co ma PIERNIK do WIATRAKA ?? No zgaduj...
[#750] Re: Ceny na eBay'u ciąg dalszy...

@selur, post #749

Co ma PIERNIK do WIATRAKA ??

: to, że piernik jest z mąki a mąka z wiatraka :
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem