@selur, post #3003
Najprosciej jest zrobic wersje gry z wyborem grafiki, niektore gry maja taki wybor. Jak Tobie sie podoba nowa wersja a im starsza wersja grafiki. Kazdy sobie wybierze taka jaka mu pasuje.
@Hexmage960, post #3004
@Rafael/ARMO, post #3005
@Hexmage960, post #3006
W wersji 1.6 wszystko się przecież podobało.To co się stało w międzyczasie, że wersja 1.7 się nie bardzo podoba?
@JacK_Swidnik, post #3008
@Hexmage960, post #3009
Kilka problemów, jakie mogą się pojawić to:Paleta jest chyba 'wyciągana' z pliku iff z grafiką? Brakujące elementy można 'dorysować' w estetyce tej grafiki.
- Paleta może nie pasować,
- Może brakować wielu elementów.
Wiele rzeczy poprawiałem. Tamte czaszki i wisienki doczekały się lepszych wersji.Tu możemy polemizować.
@AmiClassic, post #3010
Paleta jest chyba 'wyciągana' z pliku iff z grafiką? Brakujące elementy można 'dorysować' w estetyce tej grafiki.
@AmiClassic, post #3010
@AmiClassic, post #3016
@diobou, post #3018
Tylko paradoks jest taki, że na większości Amig nie zadziała, bo wymaga kicku 3.x. Osobiście nie rozumiem, do czego komu potrzebna ta "systemowość" w grach. Programy użytkowe to ok, ale gry?Taki jest 'kaprys' autora i nic nie poradzimy
@diobou, post #3018
Tylko paradoks jest taki, że na większości Amig nie zadziała, bo wymaga kicku 3.x. Osobiście nie rozumiem, do czego komu potrzebna ta "systemowość" w grach. Programy użytkowe to ok, ale gry?
@Hexmage960, post #3020
@mastaszek, post #3021
@Hexmage960, post #2970
@Hexmage960, post #3024
@AmiClassic, post #3028
@mastaszek, post #3029
Właśnie to miałem na myśli pisząc, że skrzynie powinny mocno kontrastować z otoczeniem. W Astrobloxie pod tym względem jest elegancko. W Magazynie nadal trzeba się przypatrzeć, żeby zidentyfikować skrzynie. A powinny się od razu, natychmiast, rzucać w oczy.
Może nie jestem całkowicie obiektywny w sprawie Magazynu, bo nie mogę Ci zapomnieć, że posiałeś kod źródłowy ostatniej wersji AstroBlox'a, a wystarczyłoby wprowadzić kilka poprawek i byłaby świetna gra.