Pudłex - strzał w 10, w Polsce przełomu lat 80/90, firmy bez x na końcu się nie liczyły:).
I dlatego moja firma software'owa nazywa się Gear works.
Ale według mnie na ciężarówce powinno być po prostu "Magazyn".
Narysowałem nową wersję swojego obrazka. Jest zdecydowanie staranniej, choć może to jeszcze nie to.
Przyznam, że z takimi dużymi formatami miałem niewiele do czynienia. Choć pewnie po kilkunastu przeróbkach będzie to wyglądać jak należy, jak np. w przypadku planety "Diuna".
Nie wychodzi mi wykańczanie obrazków i nawet ukończone wyglądają jakby były w stadium roboczym. Może też zbyt się spieszę.
W kolejnej wersji postanowiłem już zupełnie się nie spieszyć. Jednakże rysunek tytułowy uznaję za zamknięty, bo trzeba kontynuować.
Bardzo podoba mi się praca Selura, ale troszkę nie pasuje tematycznie do Magazynu ze względu na dużą realistyczność. Moje grafiki są bardziej kreskówkowe.
Gra troszkę się rozgrzebała, muszę wrócić na właściwe tory. Niestety jak coś mnie rozprasza, to potem nie potrafię skupić się na meritum.
Wiadomo też, że gra powinna mieć nie tyle planszę, ile też dźwięki, muzykę itp. Widzę po projekcie "Magazyn", że zalegam z takimi podstawowymi elementami. Mam z nimi pewien problem. Chciałem jednak przezwyciężyć to jeszcze przy "Magazynie".
W kolejności, jak już ukończę "Magazyn" v2.0, zabiorę się za kolejną grę (bądź program użytkowy), ale będę pracować w zdecydowanie inny sposób.
P.S. Może warto później z tych obrazków zrobić historyjkę obrazkową jako intro do gry - z lekką animacją i podpisami.
Tu dla porównania pierwsza wersja:
Ostatnia aktualizacja: 04.06.2020 16:57:24 przez Hexmage960