@pisklak, post #1078
@WyciorX, post #1081
@Hexmage960, post #1082
@WyciorX, post #1083
@Hexmage960, post #1084
sakiewka ze złotymi monetami wygląda jak moszna"
@Aniol, post #1088
@Hexmage960, post #1090
Jedyne co chciałem dorobić to sznureczek.
@Aurel, post #1093
Jedyne co chciałem dorobić to sznureczek.
I to jest właśnie to, za co spotyka cię krytyka.
Ludzie oczekują od ciebie skończonej gry, ewentualnie ogłoszenia progresu czegoś ważnego, a nie w kółko pisanie że jest nowa wersja czapeczki lub że nastąpił upgrade wisienki.
Nie zasłaniaj się chorobą, bo w historii forum ppa (i nie tylko tu) było wielu zdrowych programistów którzy hucznie ogłaszali jakiś projekt (grę lub program), zaczynali coś robić i nie kończyli. To nie ma nic wspólnego z chorobą, tylko jest to słomiany zapał i zaczynanie projektu od d... strony.
W tym wątku dostałeś wiele konstruktywnych uwag do projektu, z żadnej nie skorzystałeś. Wielokrotnie złożyłeś publiczne obietnice które za każdym razem łamałeś i do dziś łamiesz. Gra którą robisz to projekt na max kilka wieczorów, nie kilka lat.
W tym wątku powinieneś opublikować trzy posty, pierwszy że ogłaszasz rozpoczęcie pracy nad grą, drugi z informacją co znaczącego zrobiłeś i trzeci z linkiem do gotowej gry.
Powtórzę za innymi: skończ kod, dorób etapy i natychmiast wydaj grę. Liczę na to, że za tydzień opublikujesz posta o treści „szanowni koledzy, przestawiam wam w pełni skończoną grę Magazyn, gra jest definitywnie skończona, serdecznie zapraszam was do grania, czeka na was 100 atrakcyjnych etapów, a ja idę na krótki odpoczynek po którym wrócę z kolejnym projektem”. Zrób to z szacunku do nas i zgodnie z tym co nam tu obiecywałeś DZIESIĄTKI razy.
@Hexmage960, post #1095
Krytyka mnie spotyka, bo chcę dorysować sznurek do sakiewki? Nie bądźmy drobiazgowi - to nie jest złamanie obietnicy. Poza tym: znów krytyka mojej osoby, a nie projektu.
Podsumowałem kamienie milowe w projekcie, czyli grywalne dema. Widać, że projekt ewoluuje, tylko stopniowo. Mam po prostu większe wymagania co do ukończonej gry, bo mogłem Magazyn 1.0 uznać za grę ukońćzoną.
Teraz już nie mówimy od której strony zacząłem projekt. W historii projektu sporo zostało zrobione.
I w jakiej postaci ta gra wyglądałaby na kilka wieczorów? Co z grafiką, dźwiękami, silnikiem, elementami gry, kafelkami, obiektami, płynną animacją, punktacją, poziomami, grafiką pomocniczą, edytorem, czy menu? A to nie wszystko.
W kilka wieczorów można zrobić koncept, szkic, projekt. Ale nie całą grę, która oferuje szereg atrakcji.
Co do uwag to słucham ich i wielokrotnie się do nich stosowałem. To bezpodstawna krytyka.
I znów jak by wyglądała gra, gdybym poświęcił 3 wypowiedzi na temat gry? Przecież pewne elementy dochodziły podczas prac.
100 etapów to może nie, ale chciałbym by demo nr 4 (licząc po wydanych grywalnych demach), było już tym ostatnim.
Chcę by docelowa gra spełniała też wymagania i oczekiwania graczy.
I właśnie tego oczekuję: nie krytykowania mojej osoby, ale gry.
@stefkos, post #1096
@Hexmage960, post #1095
Mam po prostu większe wymagania co do ukończonej gry, bo mogłem Magazyn 1.0 uznać za grę ukońćzoną.
@Hexmage960, post #1090
@twardy, post #489
@Aniol, post #1103
@Hexmage960, post #1095
Przyznam, że nie wiem o co chodzi z tym źrebakiem.
@Aniol, post #1103
Ponad 1100 postów porzuconych sugestii, niedoszłych planów i przekładanych terminów.
@niebuszewo, post #1108
@JacK_Swidnik, post #1109