Prace trwają. Przygotowałem już ok. 50% nowej wersji. Zdecydowałem, że ruch bohatera i innych elementów będzie nadal skokowy co komórkę + będą dodatkowe animacje.
Jest bardzo fajne, nowe menu i sprawny silnik animujący.
Gra nadal jest przyjazna systemowi i działa w wielozadaniowości. A oferuje bardzo fajne mechanizmy.
Czaszki będą działać w trybie "kompatybilności" tak, by Twoje mapy działały prawidłowo jak dotychczas!

W programie będzie się włączało odpowiednią wersję (wersja będzie rozpoznawana po wersji formatu plansz).
Chciałbym by czaszki chodziły poziomo lub pionowo i będzie trzeba je poblokować w komnatach.
ciekawy jestem czy ktoś w ogóle zagrał z moje plansze 8-10 szeroki uśmiech
interesuje mnie ile punktów i ile czasu zajęło każdemu z was.
Zagram chętnie w Twoje plansze, już po wydaniu nowej wersji.
Postaram się zawrzeć w nowej wersji jak najwięcej zapowiadanych elementów, z których najważniejsze to:
- Log zmian w grze/edytorze,
- Obsługa joysticka,
- Zapis/odczyt stanu gry,
- Plansza rozpoczęcia/ukończenia poziomu,
- Komunikaty pomocnicze (instrukcja do gry),
- Dodatkowe elementy (taśmociągi),
- Punktacja i czas przejścia poziomu (liczba ruchów).
Mam nadzieję, że wyrobię się z Magazynem 2.0 wraz z roczkiem od założenia wątku - pracuję intensywnie.
Na pewno gra będzie zamknięta na ostatni guziczek i dopracowana. Zostanie tylko dodanie sampli.
Po wydaniu pełnej, ukończonej gry z 30 poziomami oczywiście będę pielęgnował grę i zapewne wydam jakieś Bonus Packi w przyszłości.
Chciałbym pokazać, że potrafię pielęgnować jeden projekt aż do szczęśliwego zakończenia.
Ostatnia aktualizacja: 24.06.2020 23:09:42 przez Hexmage960