@Jacques, post #176
Z naszego podwórka z przekrojowych tytułów czytałem tylko Bajtka (z oczywistych powodów) i nic takiego mi nie utkwiło w pamięci, ciekawe jak w prasie zagranicznej?
@Hubez, post #181
@michalmarek77, post #182
AmigaOS?
No właśnie - z jednej strony przedstawiano nowoczesność i potencjał AmigaOS a z drugiej, od samego początku - od premiery Amigi (np, Byte) zwracano uwagę na niestabilność systemu, jego swoistą "niekompatybilność z biznesem".
Co ciekawe - na przestrzeni lat (głównie 85 - 88) wielokrotnie zwracano uwagę na niewykorzystany potencjał AmigaOS, jego "problematyczną użyteczność", niestabilność choć także przedstawiano jego nowoczesność i potencjał wykraczający dalece poza ówcześnie stosowane rozwiązania.
@Jacques, post #184
@michalmarek77, post #185
Personal Computing - Amiga 1985
@michalmarek77, post #185
@wali7, post #187
Atari było o wiele bardziej sprawne marketingowo od Commodore
@rbej1977, post #188
@c64portal, post #189
Ten twój fajny komentarz fajnie pokazuje że nie wygrywa najlepszy (technicznie) produkt
A jakie błędy popełniło Atari w latach 90? Nie wiem, nigdy nie interesowało mnie to. Może napiszesz coś więcej na ten temat.
@wali7, post #187
@rbej1977, post #191
Właśnie że wygrywa
@Hubez, post #194
@wali7, post #193
Oczywiście że nie wygrywa. Historia walki między VHS a Betamax jest tego najlepszym przykładem.
@snifferman, post #200
TV w tamtym czasie też tej jakości nie pokazywały
@michalmarek77, post #183
Jasne, że takie telekonferencje były w jakimś stopniu możliwe, ale zdjęcia w tym artykule maja się nijak do rzeczywistego obrazu jaki byłby podczas takiej rozmowy wyświetlany na ekranie (maleńkie okno, paskudna jakość obrazu i odświeżanie klatka / co kilka sekund).
@oldman, post #153
@michalmarek77, post #172
Multitasking mocno się przydał i sprawił pracę wygodną.
Jasne, że tak. Po 1992 roku...
I ja tego - w takich ramach czasowych nie neguję.
Pytanie brzmiało - po cholerę to było komukolwiek w 1985 - 87 roku?
@wali7, post #201