@bobycob, post #361
@snifferman, post #356
Później było tylko gorzej. PCty taniały a Amigi nie. Ja czekałem aż A1200 stanieje, bo może bym wtedy wymienił A600. Nie doczekałem i kupiłem PCta. Ich przewaga w cenie i mozliwościach bardzo szybko rosła.
@flops, post #365
Przeczytałem i widzę że trollujesz (psychologiczne zagrywki, pudrujące braki w wiedzy) EOT.Cytuj zaznacz
@oldman, post #364
ja nie narzekałem, wprost przeciwnie
@snifferman, post #367
Ja też nie narzekałem, ale 3-4 letni wtedy komputer był już staruszkiem. MMXy i PII weszły w 1997. W 2000 wyszedł Athlon i P3 1Ghz oraz Durony. W 2001 wyszły Athlony XP. Karty graficzne też szły do przodu nie wspominając o ilości pamięci. 1997-1998 to 16MB-32MB. No żeby nikt się nie skarżył, to niektórzy mieli 8MB i 64MB lub więcej. W 2002 roku mój Athlon XP2000+ miał już 512MB DDR. Gwałtowny boom na Internet. SDI i Neostrada oraz sieci kablowe spopularyzowały stały dostęp do sieci. Następna rewolucja to chyba smartfony, chociaż w 2003 miałem Motorole A925 z Symbianem. No i gdzie w te ramy czasowe wcisnąć Amigę?
Następna rewolucja to chyba smartfony, chociaż w 2003 miałem Motorole A925 z Symbianem. No i gdzie w te ramy czasowe wcisnąć Amigę?
@michalmarek77, post #216
@snifferman, post #367
Ja też nie narzekałem, ale 3-4 letni wtedy komputer był już staruszkiem.
@snifferman, post #293
W 1998 to już nie było kogo dzielić. Moja A600 leżeała w szafie i przeglądając ACS i inne gazety Amigowe, które dostałem od kolegów, którzy pozbywali się makulatury budziło to trochę politowanie. Na PC był już Q2, Diablo, Fallout, GTA. NFS2. Na PS1 było też dużo fajnych gier. Przejrzyj sobie SS z tamtego okresu i zobacz jakie były gry na PC, a jakie na Amigę.
@michalmarek77, post #1
@Leon, post #374
@Leon, post #374
Może wydał majątek na PC, a potem ktoś pokazał mu prawdziwy multitasking, szybki AmigaOS albo demka ze sceny amigowej i szczęka mu opadła.
@Leon, post #374
@bobycob, post #377
@Leon, post #374
A gdy ktoś dziś śmieje się, że jeden PS5 jest szybszy niż wszystkie Amigi razem wzięte, to gratuluję odkrycia. Maszyna z 2020 roku szybsza od komputerów z lat 90 szok i niedowierzanie. To może pokaż tę „szybkość” i odpal na PS5 milion Superfrogów naraz. Zobaczymy, czy każda z nich będzie działać szybciej niż na tych starych Amigach. A może na PS5 nie ma prawdziwego multitaskingu i nie da się uruchomić miliona gier jednocześnie?
@Leon, post #374
Moim zdaniem do 1993 roku nie było lepszego i tańszego komputera do gier i multimediów niż Amiga.
@rbej1977, post #384
@rbej1977, post #384
@WojosRetro, post #328
To był już dobry komp do emulacji amigi. Celeron 300 podkręcany do 450 Mhz to moje marzenie tamtych czasów. Szybko się rozszedł, a następny 333 miał już blokadę🤣
@Leon, post #374
Pamiętam doskonale grudzień 1993, kiedy wyszedł Doom. Przez kolejny rok gra była prezentowana w każdym sklepie komputerowym i okazała się gigantycznym hitem.
@kempy, post #388